Novosti

 1. Dopis o povlačenju proizvoda

  da proba

  Read more »
 2. Sve što vas zanima o igračkama: Od prve igračke do danas najpopularnijih

  Sve što vas zanima o igračkama: Od prve igračke do danas najpopularnijih

  Prva igračka spomenuta u pismenom obliku je yo-yo. U antičkom izvoru starom 2,500 godina poznat je pod nazivom „disk“, a izrađivali su ih od terakote.

  Neolitik  i antika - fidget spinneri  i društvene igre?

  Igrama imitacije roditelja svjedoče minijaturne keramičke šalice, stolovi i stolice. Umjesto pikula i kocki imali su kamenje i kosti. Zujača – igračka sastavljena od rupičastog kamena i konopa proizvodila je zvuk vrtnjom, što neodoljivo podsjeća na današnje fidget spinnere.

  Igračke iz antičkog doba raznovrsnije su i estetski dorađenije. Pikule, zvrkovi, zvečke i figurice životinja poliraju se i dobivaju ukrasne elemente.  Smatra se da su u antičko doba nastale i popularne društvene igre dame i mlin.

  Novi vijek - od sputane igre do učenja kroz igru

  Djeca nižih slojeva nesputano su se igrala krpenim i slamnatim lutkama, loptama od konjske dl

  Read more »
 3. Prednosti tetra pelena i čemu sve služe?

  Prednosti tetra pelena i čemu sve služe?

  Dolaskom prinove u obitelj jedno od glavnih pitanja koje si postavljaju roditelji je koje pelene kupiti. Za početak se najteže odlučuju treba li nabaviti jednokratne, tetra ili platnene pelene.  Jednokratne pelene izrađene su od umjetnih materijala, a tetra pelene su od 100% pamuka. Platnene pelene se često miješaju s tetra pelenama jer su također od platna, ali su slične klasičnim jednokratnim pelenama jer se mogu zakopčati i imaju više slojeva.

  Svaka od ovih vrsta pelena ima svoje prednosti i nedostatke. Primjerice jednokratne pelene su jednostavnije za korištenje, ali češće izazivaju pelenski osip. Tetra pelene su ekonomičnije i zdravije za bebinu kožu, ali ih je potrebno prati. Platnene pelene se lakše koriste i bolje upijaju, ali imaju više slojeva pa se teže suše. No, no ono na što bi htjeli skrenuti pozornost u ovom tekstu su prednosti tetra pelena koje su neizostavan dio n

  Read more »